Wie zegt dat salades voor in de zomer zijn? Wacht maar tot je dit hebt geproefd! Dit is een salade die bestaat uit maar drie ingrediƫnten (veldsla, pastinaak en groene linzen) en een heerlijke dressing.

  • Voor omnivoren en vegetariĆ«rs.
  • Hoofdgerecht voor 2 personen.
  • Bron: Dit recept is een variant op het recept uit “River Cottage Veg Every Day!” van Hugh Fearnley-Whittingstall.

Boodschappen

  • 2 pastinaken
  • 125 gram groene linzen
  • 75 gram veldsla
  • 1 laurierblaadje
  • 1/2 ui
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • citroensap
  • 1 eetlepel franse mosterd
  • 1 eetlepel honing
  • 1 teentje knoflook
  • peper en zout
  • oude (geiten)kaas naar smaak

Keukengerei

  • Dunschiller
  • Pannetje voor de linzen
  • Ovenschaal voor de pastinaak
  • Schaal voor de salade

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pastinaak met een dunschiller en snijd in stukjes van 2cm bij 2cm. Stort in een ovenschaal, gooi er twee eetlepels olie overheen en peper en zout naar smaak. Rooster dit 40 minuten in de oven.
  2. Doe de linzen, het halve uitje en een laurierblaadje in een pannetje. Zet de linzen net onder water en kook ze 30 minuten lang met het deksel op de pan.
  3. Maak de dressing: pers de knoflook uit met een knoflookpers. Roer de knoflook, olijfolie, citroensap, honing en mosterd door elkaar.
  4. Giet de linzen af en verwijder het laurierblaadje en het uitje.
  5. Maak een salade van de veldsla, pastinaak, linzen en de dressing. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met geraspte oude kaas.