Pasta carbonara is een van de snelste pastagerechten die ik ken. Koop alsjeblieft nooit meer carbonarasaus in een potje. Dit is vele malen lekkerder en het is echt zero moeite.

  • Pasta voor twee tot drie personen.
  • Geschikt voor omnivoren.

Boodschappen

  • 200 gram goede droge pasta. Lees dit stukje van Janneke Vreugdenhil over goede pasta en koop eens wat anders dan Euroshopper of Grand’Italia.
  • 125 gram spekblokjes
  • 125 ml slagroom
  • 2 tenen knoflook
  • 2 eieren
  • 75 gram pecorino
  • zwarte peper

Keukengerei

  • Koekenpan
  • Pan voor de pasta

 

Bereidingswijze

  1. Snijd de knoflook fijn. Bak de spekjes in een klein beetje olijfolie in een koekenpan gaar. Voeg de laatste minuut de knoflook toe.
  2. Meng de twee eieren met de slagroom.
  3. Kook de spaghetti gaar. Giet de spaghetti af, maar bewaar een klein beetje van het kookvocht.
  4. Doe het ei-slagroommengsel in de pan bij de (nog warme) pasta. Blijf goed roeren en wacht tot het ei stolt door de hitte.
  5. Voeg de spekjes, knoflook en geraspte kaas toe aan de pan. Eventueel kan je nog een klein beetje kookvocht toevoegen om het nog wat smeuiger te maken.

Variaties

Je kan dit ook met bacon-reepjes maken in plaats van spekblokjes. Serveer dit met een groene salade of gooi er 250 gram doperwtjes doorheen.