Tomaten-crèmesoep
Deze tomatencrèmesoep is het simpelste en goedkoopste gerecht dat ik ken. Echt troostvoedsel. Ook geschikt als lekker makkelijk lunch-soepje, voor een potluck-etentje of op een feestje.
- Geschikt voor omnivoren en vegetariërs. Geschikt voor veganisten als je de room vervangt door een plantaardig alternatief.
- Voor 2 personen.
Boodschappen
- 2 eetlepels olijfolie
- 3 teentjes knoflook
- 1 ui
- 2 blikken tomatenblokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 500 ml groentebouillon
- 100 ml slagroom
- 1-2 handen verse basilicum
- 1 theelepel suiker
- zwarte peper naar smaak
Keukengerei
- Pan van minstens 2 liter, voor de soep
- Staafmixer
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Verhit de olijfolie in een pan. Fruit de ui en knoflook.
- Voeg nu de blikken tomatenblokjes, tomatenpuree en de bouillon toe. Breng dit alles aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
- Voeg de suiker en basilicum toe en pureer de soep met de staafmixer.
- Voeg daarna de slagroom toe en roer dit goed door de soep. Warm de soep voorzichtig op, zonder het te laten koken.
- Serveer de soep in soepkommen en maal er royaal zwarte peper over.
Serveersuggestie
Lekker met warme ovenbroodjes en een goed stuk kaas, met een lepel creme fraiche, of gewoon zo.