Turbovis heet niet voor niets zo: deze kabeljauwfilet in tomatensaus met groenten is extreem snel klaar. 

  • Voor 2 personen
  • Voor omnivoren
  • Bron: een beetje van Gerdriaan en een beetje van dit recept

Boodschappen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram kabeljauwfilet uit de vriezer
  • 400 gram “mexicaanse wokgroenten” (of een zelfgemaakte mix van mais, kidneybonen, paprika, sperziebonen, fijngesneden prei en fijngesneden spitskool)
  • 3 tenen knoflook
  • 350 gram gezeefde tomaten of tomatenfrito
  • 100 ml droge witte wijn
  • 150 gram rijst (pandan, basmati, zilvervlies, allemaal goed) of een stokbrood
  • 2 eetlepels provencaalse kruiden (oregano, tijm, peterselie, …)
  • optioneel: verse peterselie

Keukengerei

  • Koksmes, snijplank
  • Grote pan met dikke bodem voor de saus
  • Kleine pan voor de rijst

Bereidingswijze

  1. Haal de vis vast uit de vriezer zodat deze vast een klein beetje kan ontdooien. Hak de knoflook fijn.
  2. Als je dit gerecht met rijst wil eten, bereid dan nu de rijst volgens de verpakking.
  3. Fruit de knoflook in een beetje olijfolie. Voeg de wokgroenten toe en bak deze 2 minuten mee.
  4. Voeg de witte wijn, tomato-frito, en provencaalse kruiden toe. Breng dit aan de kook.
  5. Hak de kabeljauwfilet in grote stukken en leg deze in de tomatensaus. Leg het deksel op de pan en laat de vis in 6-8 minuten gaarstoven.
  6. Serveer de vis in tomatensaus met de rijst of het stokbrood, eventueel met fijngehakte verse peterselie erover heen gestrooid. Eet smakelijk!