Turbovis
Turbovis heet niet voor niets zo: deze kabeljauwfilet in tomatensaus met groenten is extreem snel klaar.Â
- Voor 2 personen
- Voor omnivoren
- Bron: een beetje van Gerdriaan en een beetje van dit recept
Boodschappen
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 gram kabeljauwfilet uit de vriezer
- 400 gram “mexicaanse wokgroenten” (of een zelfgemaakte mix van mais, kidneybonen, paprika, sperziebonen, fijngesneden prei en fijngesneden spitskool)
- 3 tenen knoflook
- 350 gram gezeefde tomaten of tomatenfrito
- 100 ml droge witte wijn
- 150 gram rijst (pandan, basmati, zilvervlies, allemaal goed) of een stokbrood
- 2 eetlepels provencaalse kruiden (oregano, tijm, peterselie, …)
- optioneel: verse peterselie
Keukengerei
- Koksmes, snijplank
- Grote pan met dikke bodem voor de saus
- Kleine pan voor de rijst
Bereidingswijze
- Haal de vis vast uit de vriezer zodat deze vast een klein beetje kan ontdooien. Hak de knoflook fijn.
- Als je dit gerecht met rijst wil eten, bereid dan nu de rijst volgens de verpakking.
- Fruit de knoflook in een beetje olijfolie. Voeg de wokgroenten toe en bak deze 2 minuten mee.
- Voeg de witte wijn, tomato-frito, en provencaalse kruiden toe. Breng dit aan de kook.
- Hak de kabeljauwfilet in grote stukken en leg deze in de tomatensaus. Leg het deksel op de pan en laat de vis in 6-8 minuten gaarstoven.
- Serveer de vis in tomatensaus met de rijst of het stokbrood, eventueel met fijngehakte verse peterselie erover heen gestrooid. Eet smakelijk!