Vegan minestrone
Deze soep leerde ik kennen via de website van de Vegan Challenge. Het is een vullende maaltijdsoep die echt iedereen lust.
- Voor 4 personen
- Voor omnivoren, vegetariërs en veganisten.
- Bron: geinspireerd op dit recept van de Vegan Challenge
Boodschappen
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 1 blik tomatenblokjes
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 winterpeen
- 1,5 liter groentebouillon
- 1 laurierblaadje
- 100 gram volkoren pasta
- 150 gram (1/2 zak) gesneden boerenkool
- 1 blik witte bonen
- 2 handen zwarte olijven
- 1 el elk: rozemarijn, tijm, oregano, peterselie
Keukengerei
- 1 grote pan voor de soep
- dunschiller
- koksmes
Bereidingswijze
- Snipper de ui en snijd de knoflook heel fijn. Schil de wortel met een dunschiller en snijd deze in kleine blokjes.
- Bak de ui en knoflook glazig in wat olijfolie.
- Voeg de tomatenpuree, tomatenblokjes, wortel, kruiden en bouillon toe aan de pan. Laat dit 10 minuten koken zodat de wortel zacht wordt.
- Voeg de boerenkool en pasta toe. Kook dit nog 8 minuten mee.
- Voeg de witte bonen en olijven toe aan de pan. Warm het geheel nog een paar minuten goed door. De soep hoeft niet meer te koken.
- Vis het laurierblaadje uit de pan en breng de soep op smaak met peper.