Als het tijd wordt voor harde wind en regenbuien, maak ik het liefst deze “mulled cider”. Je kan zelf kiezen of je dit herfstige drankje maakt met cider of met biologische appelsap. Deze kruidencider blijft in de koelkast een aantal dagen houdbaar, dus maak een grote hoeveelheid en warm een mok cider op als je nat thuiskomt na een dag hard werken en fietsen door de regen. Ook erg geschikt als (alcoholvrij) drankje op feestjes en bij etentjes.

mulled cider

  • Voor omnivoren en vegetariĆ«rs en veganisten.
  • Voor 1,5 liter.
  • Bron van inspiratie: dit recept van Jamie Oliver.

Boodschappen

  • 1 fles cider of 1 grote fles biologisch appelsap.
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 6 kruidnagels
  • 4 steranijs
  • 1/2 theelepel nootmuskaat
  • 1 kaneelstokje
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1 sinaasappel
  • 1 theelepel vanillesuiker

Keukengerei

  • Steelpannetje

Bereidingswijze

  1. Verhit de cider/appelsap in een pan.
  2. Boen de schil van de sinaasappel goed schoon en snijd in dunne plakken.
  3. Voeg de suiker, sinaasappel en kruiden toe aan de steelpan en roer met een houten lepel.
  4. Leg een deksel op de pan. Breng de cider aan de kook. Zet het vuur lager en laat de cider 5-8 minuten sudderen zodat de smaken van de kruiden kunnen intrekken.
  5. Optioneel: laat de smaken nog verder intrekken door de cider met de kruiden een nacht in de koelkast te laten staan.
  6. Zeef de cider voor serveren.
  7. Indien je de cider wilt bewaren, kan je de cider (met behulp van een zeef en een trechter) terugschenken in de oorspronkelijke fles. In de koelkast is de cider 3-5 dagen te bewaren.