Een fris en licht pittige komkommersalade. Zeer geschikt als bijgerecht voor bij Surinaamse roti.

  • Geschikt voor iedereen: omnivoren, vegetariers en veganisten. Alleen niet geschikt voor komkommer-haters. Bijgerecht voor 4 personen.
  • Het bijbehorende recept voor roti kip staat ook op Mosterdgeel.

Boodschappen

  • 1 komkommer
  • 1/2 rode ui
  • 1 dl azijn, bijvoorbeeld rijstazijn of wittewijnazijn.
  • 2 theelepels suiker
  • 1 theelepel sambal

Keukengerei

  • Schaal

Bereidingswijze

  1. Snijd de rode ui in ringen. Snijd de komkommer in plakken.
  2. Roer de suiker en de sambal door de azijn.
  3. Doe komkommer, rode ui en het azijnmengsel in een grote schaal en schep alles door elkaar. Zet de schaal minstens een half uur in de koelkast zodat alle smaken goed kunnen intrekken.