Een recept voor gloeiendhete chai masala die je van je kruin tot je tenen verwarmd van binnenuit.

  • Voor 1 liter chai
  • Voor omnivoren en vegetariers.
  • Bron: geinspireerd op dit recept van The Hathi Cooks

Boodschappen

  • 750 ml water
  • 250 ml volle melk
  • 2 theelepels Simon Levelt yogi classic of Yogi Tea Classic (een mengsel van gember, kaneel, kardemom, kruidnagel en zwarte peper)
  • 2 theelepels losse zwarte thee, bijvoorbeeld Ceylon of Assam. Een theezakje werkt ook.
  • 3 grote plakken verse gember
  • 1/2 theelepel venkelzaad
  • 1/2 theelepel zwarte peperkorrels
  • 1/2 theelepel kardemomzaad of kardemompeulen
  • 3 theelepels suiker

Keukengerei

  • 1 pan

Bereidingswijze

  1. Plet en kneus de gember, venkelzaad, peperkorrels en kardemom, bijvoorbeeld met een vijzel, een deegroller of de achterkant van een mes.
  2. Gooi alle ingredienten in een pan, en breng het geheel aan de kook.
  3. Zodra de thee kookt, zet je het gas uit. Roer de chai goed door en laat 4 minuten trekken.
  4. Zeef de thee voor je ‘m opdient.