Dit recept voor gazpacho is gebaseerd op het recept van Mac van Dinther, de culinair journalist van de Volkskrant.

  • Voor ongeveer 1 liter soep.
  • Geschikt voor veganisten en vegetariĆ«rs.
  • Bron: VK-blog van Mac van Dinther

Boodschappen

Aangezien de smaak van gazpacho wordt sterk bepaald door de kwaliteit van de ingredienten, is het belangrijk dat je goede olijfolie en verse groenten gebruikt.

  • Ongeveer 1 kg gepelde tomaten in blik
  • 7 teentjes knoflook
  • 1 paprika
  • 1 komkommer
  • 5 sneetjes witbrood
  • 250 ml olijfolie extra vierge
  • 500 ml koud water
  • peper, zout, suiker, balsamico-azijn

Keukengerei

  • Blender of keukenmachine.
  • Zeef

Bereidingswijze

Volg de instructies van Mac van Dinther, de culinair journalist van de volkskrant. Zijn artikel over gazpacho was voorheen te vinden op vkblog.nl:

“Week het brood in water en knijp het droog. Doe alles behalve het water in een keukenmachine en draai tot een gladde saus. Druk het mengsel door een zeef zodat de harde stukjes eruit zijn. Voeg het water toe en eventueel azijn en zout naar smaak. Serveer koud. Geef er desgewenst schaaltjes gehakte groenten en kruiden bij waarmee ieder zijn eigen soepje kan afmaken.”