Een veganistische wortelsoep met zoete bataat en prei, met een vleugje kokos.

  • Voor omnivoren, vegetariërs en veganisten.
  • Hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bron: dit is een variant op de overheerlijke wortelsoep van Vegadutchie

Boodschappen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram winterwortel
  • 1 prei
  • 1 sjalot of rode ui
  • 750 ml groentenbouillon
  • 1 scheut jus d’orange
  • 6 eetlepels (soya)room
  • 1 theelepel paprikapoeder of paprika pikant
  • 1 eetlepel honing
  • 1 inch gember

Keukengerei

  • Grote soeppan
  • Staafmixer
 
 

Bereidingswijze

  1. Maak de prei en wortel schoon en snijd ze in grote stukken van 5 cm. Schil de gember. Hak de sjalot en gember fijn.
  2. Verwarm wat olijfolie in de soeppan. Voeg de gember, sjalot, honing en het paprikapoeder toe. Bak dit 5 minuten, tot de sjalot glazig ziet en het mengsel lekker geurt.
  3. Doe de stukken wortel en prei in de pan en bak deze kort mee.
  4. Voeg nu de groentenbouillon toe en laat de soep zachtjes koken tot je met een vork makkelijk in de wortel kan prikken.
  5. Pureer de soep met de staafmixer.
  6. Voeg de soyaroom en jus d’orange toe en verwarm de soep nog even goed.

Serveertip

Roer wat garnering door de soep vlak voor je ‘m opdient, zoals chilivlokken, een lepel creme fraiche, stukjes zachte geitenkaas, mais, of pompoenpitten. Ook lekker voor erbij: verse ciabatta/foccacia en rode pesto, soepstengels, en droge worst.