Een veganistische wortelsoep met zoete bataat en prei, met een vleugje kokos.

  • Voor omnivoren, vegetariërs en veganisten.
  • Hoofdgerecht voor 4 personen.
  • Bron: dit is een variant op de overheerlijke wortelsoep van Vegadutchie

Boodschappen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 400 gram winterwortel
  • 1 zoete bataat
  • 1 prei
  • 1 sjalot
  • 1 liter groentenbouillon (eventueel kan je  250 milliliter bouillon vervangen door kokosmelk of jus d’orange) 
  • 1 theelepel paprikapoeder of paprika pikant
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel honing
  • 1 inch gember

Keukengerei

  • Grote soeppan
  • Staafmixer
 
 

Bereidingswijze

  1. Maak de prei en wortel schoon en snijd ze in grote stukken van 5 cm. Hak de zoete bataat in dobbelstenen van 2x2x2 cm. Schil de gember. Hak de sjalot en gember fijn.
  2. Verwarm wat olijfolie in de soeppan. Voeg de gember, sjalot, honing en het paprikapoeder toe. Bak dit 5 minuten, tot de sjalot glazig ziet en het mengsel lekker geurt.
  3. Doe de stukken wortel, prei en zoete bataat in de pan en bak deze kort mee.
  4. Voeg nu de groentenbouillon toe en laat de soep zachtjes koken tot je met een vork makkelijk in de wortel en zoete bataat kan prikken.
  5. Pureer de soep met de staafmixer.

Serveertip

Roer wat garnering door de soep vlak voor je ‘m opdient, zoals stukjes zachte geitenkaas, mais of pompoenpitten.